browar

Podejmując decyzję o budowie browaru chcieliśmy pozostać jak najwierniejsi naszej domowej, garażowej tradycji, dzięki której nasze piwa pokochali znajomi i przyjaciele. Istotą tej tradycji jest mała skala, pełna kontrola piwowara nad procesem i duży wkład tradycyjnej ręcznej roboty. W końcu jesteśmy rzemieślnikami.

Nie uznajemy kompromisów jeśli chodzi o jakość surowców. Naszą wodę uzdatniamy i filtrujemy. Słody, chmiele i drożdże, z których korzystamy pochodzą od najbardziej renomowanych polskich i zagranicznych producentów. Nie gonimy za zyskiem. Chcemy przede wszystkim sprawiać frajdę sobie i naszym klientom produkując piwo najwyższej jakości.
Nasze piwa warzymy w małych partiach po 500 litrów każda. Posiadamy 7 tanków o pojemności 1000 litrów, w których piwa dojrzewają przez okres od 4 tygodni do 2 miesięcy, w zależności od stylu. Biorąc pod uwagę cykl produkcji naszych piw szacujemy możliwości produkcyjne na 4-5 tysięcy litrów miesięcznie. Techniczne wyposażenie browaru dostarczyła firma Minibrowary.pl.